7Tərkibi:

6 ədəd orta böyüklükdə kartof

2 baş soğan

3 ədəd pamidor

Rəndələnmiş holland pendiri

Qızartmaq üçün yağ

Sous üçün:

1 yumurta

1 stəkan süd

Hazırlanması:

Əvvəlcə piroqun içliyini hazırlayırıq. Mən içliyi qiymə, soğan və pamidorla hazırladım. Siz bəyəndiyiniz başqa ərzaqlardan istifadə edə bilərsiz. Qiyməni ayrıca yağda qızardırıq, sonra ayrıca yarım halqa doğradığımız soğanları qızardırıq.

Kartofu rəndənin böyük gözündən keçiririk, zövqə görə duz istiot, şüyüt və s. əlavə edib qarışdırırıq. Orta ölçülü soba qabına ən altdan rəndələnmiş kartofu yayırıq. Daha sonra istədiyimiz içliyi qat – qat bura əlavə edirik. Mən ardıcıllıqla qiyməni, soğanı, pamidoru və cəfərini əlavə etdim. Üstdən yenidən geri qalan rəndələnmiş kartofu əlavə edirik. Yumurta və südü yaxşı qarışdırıb piroqun üzərinə hərtərəfinə olacaq şəkildə tökürük.

1 2 3Aliminum falqa ilə qabın üzərini bağlayırıq 200 dərəcədə kartof bişənə qədər sobada bişiririk. Kartof bişdikdən sonra rəndələnmiş holland pendirini piroqun üzərinə səpirik və ağzı açıq şəkildə pendir əriyənə qədər sobada qoyuruq və piroq hazırdır 🙂

6

5

Nuş olsun.

Bir cavab yazın

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Google foto

Google hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma