Açma (türk metbexinden)

1111Türk mətbəxinə aid daha bir resept :)Türk tanışlar  sayəsində türk mətbəxindən reseptləri sınaqdan keçirməkdə qaçınılmaz olur 😉 Açma  səhər yemklərində və ya arada çayla atışdırmaq üçün gözəl reseptdir. İçinə kərə yağı ilə yanaşı pendir növlərindəndə qoymaq olar.

Keçək açmanın hazırlanmasına.

Tərkibi:

1 stəkan ilıq süd

1 stəkan ilıq su

2 desert qaşığı şəkər tozu

1 desert qaşığı duz

1 paket instant maya (quru maya)

4/3 stəkan duru yağ

Un lazım olan qədər

2 yumurta sarısı

100 qram kərə yağı

2

Hazırlanması: Qaba ilıq südü, suyu, şəkər tozunu, duzu əlavə edirik və qarışdırırq. Üzərinə quru mayanı töküb qarışdırırq 5-10 dəqiqə gözləyirik. Maya azca şişəndə duru yağı bura əlavə edib yenidən qarışdırırıq.3

Sonda yavaş-yavaş unu əlavə edirik və ələ yapışmayan kövrək xəmir hazırlayırıq. 4

Xəmiri üzərini dəsmalla örtərək 30-50 dəqiqə gözləyirik.

666

Daha sonra xəmiri kundələrə ayırırıq. Kündələri əlimizlə azca açıb içinə otaq temperaturnda yumuşalmış kərə yağı sürtürük və qatlayırıq. Qatladığımız kündəni spiral şəklində bururuq və spiral şəklində olan kündəyə düyüm atırmışıq kimi edib uclarını  xəmirin üzərindən keçiririk.

6Hazırladığımız açmaları yağlanmış soba qabına düzürük. Aralarında biraz məsafə qoymaq lazım ki, şişərkən bir- birlərinə birləşməsinlər. 15 dəqiqə soba qabının içində saxlayırıq daha sonra üzərlərinə yumurta sarısı sürtüb 200 dərəcədə əvvəlcədən isidilmiş sobada 20-30 dəqiqə üzəri qızarana qədər bişirirk.

7

Nuş olsun 🙂

Advertisements

Açma (türk metbexinden)” üzərinə 3 şərh

Bir cavab yazın

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Google foto

Google hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma