Şəkərparə – türk mətbəxinə aid şərbətli şirniyyat.
image

Tərkibi: 250 qram marqarin
2 yumurta (1-nin sarısı üstü üçün ayrılır)
Yarım stəkan irmık (mannı)
Yarım stəkan şəkər tozu
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
Aldığı qədər un

Şərbəti üçün: 5 stəkan şəkər tozu, 5 stəkan su , yarım limonun suyu.
Hazırlanması: Otaq temperaturunda olan marqarin, şəkər tozu, irmık, yumurta yoğrulur. Daha sonra un, qabartma tozu, vanil əlavə olunaraq yumşaq xəmir əldə olunur. Biraz (15 dəqiqə) xəmirin üstünü örtüb saxlayırıq. Xəmirdən təxmini qoz böyüklüyündə parçalar qoparılır, oval şəkil verilir (yuvarlaqda etmək olar), yağlanmış soba qabına düzülür. Çəngəl ilə üzərinə ehmalca basılır (naxış üçün), üzərinə yumurta sarısı çəkilir. İsidilmiş sobada texmini 180-200 dərəcədə bişirilir. Bişdikdən sonra isti şəkərparələrin üzərinə soyuq şərbət tökülür. Üzəri fındıq, qoz və s. ilə bəzədilir.
image

2

image

image

Advertisements

Bir cavab yazın

Sistemə daxil olmaq üçün məlumatlarınızı daxil edin və ya ikonlardan birinə tıklayın:

WordPress.com Loqosu

WordPress.com hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Google foto

Google hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Twitter rəsmi

Twitter hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

Facebook fotosu

Facebook hesabınızdan istifadə edərək şərh edirsinz. Çıxış /  Dəyişdir )

%s qoşulma